Hier sta ik zelf op de foto, Jacqueline de Wit vastgoedfotograaf


Over mij 

Mijn passie voor fotografie is eigenlijk pas in een later stadium van mijn leven ontstaan. Ik ben al veel langer bezig met interieur en styling en zo ontstond voor mij de ideale mix. 
Na mijn opleiding voor vastgoedspecialist ben ik gaan fotograferen voor makelaars. Super leuk, maar ik voelde dat ik meer uitdaging nodig had. 
Nu ik ook interieurs en retail fotografeer is het plaatje voor mij compleet. Ik kan al mijn creativiteit en kennis over interieur en styling perfect combineren met mijn passie voor de fotografie. 
Hoe mooi is het om met een team of samen met andere creatievelingen een geweldig resultaat neer te zetten waar je trots op kan zijn! 

 

 


Als de wereld op zijn kop staat .... 

Mijn interesse voor wonen, styling en interieur ontstond al toen ik nog jong was. Mijn moeder werd gek van me dat ik steeds mijn kamer opfleurde en de meubels verplaatste.
Heel tegenstrijdig, maar na de middelbare school heb ik gekozen voor het kappersvak omdat ik droomde van een eigen salon samen met mijn zus die toen al in het kappersvak werkte.
 Mijn leven veranderde rigoureus toen ik op 18-jarige een auto-ongeluk kreeg waardoor ik een deel van de hoge tonen uit mijn gehoor kwijtraakte. De zoektocht naar mijn ‘nieuwe ik met beperking’ begon vanaf dat moment. Het eerste proces van ontdekken en accepteren was heel zwaar. Gehoorverlies is en blijft een beperking die onzichtbaar is. Het wordt vaak onderschat omdat het niet direct opgemerkt wordt door een ander.


Goede keuzes
Ik had jarenlang baantjes die niet echt bij mij paste of die ik niet leuk vond, maar die ik wel deed of aannam; ik moest toch wat. Ik leerde er wel van dat ik beter functioneerde in een rustige omgeving zonder rumoer. In 2017 kreeg ik een baan bij “Dames van de Thee” in Egmond Binnen. Daar was ik helemaal op mijn plek tussen leuke en mooie spullen. Ik voelde me daar zo happy dat ik uiteindelijk de productfotografie op mij heb genomen. Omdat ik meer wilde dan dit en de liefde voor interieur me altijd is bijgebleven, ging ik een nieuwe uitdaging aan. Ik begon een opleiding voor vastgoedfotografie met het doel om voor mezelf te beginnen.


Klaar voor nieuwe uitdagingen
Nu ben ik elke dag nog steeds ontzettend blij dat ik deze stap genomen heb. Ik bruis van de nieuwe ideeën en ik blijf me ontwikkelen door cursussen en workshops te volgen. Naast fotografie voor vastgoed en interieur fotografeer ik ook voor de retailbranche.

Ben je nieuwsgierig geworden wat ik voor jou kan betekenen?       
Klik dan hier